Aleksis Kivi eli vain syksystä jouluun

Tyo+oikeudenmukaisuus+A+201201010.jpg

Työ ja oikeudenmukaisuus yksinkertainen julistepari nousi Aamu-TV:ssä  alan ammattilaisraadin ykköseksi. se on selvää puhetta ja helpottaa elämää täällä kentällä. Tuntuu kotoisalta.

Kokoomuksen mainos tällä kerralla lyötiin luttuun ” Peruuttamalla ei mennä eteenpäin. Ei ollut nostalgiaa ja siinä ei ollut uuden vanhan viehätystä  kuten menneinä työväenpuolue - pilailun aikana. Ehkä siinä piili sellainen viisaus, että tehdyt työt eivät ole vakuuttaneet ajatelkaamme vaikkapa valtionvarainministeri Jyrki Kataisen heittoja niskalenkeistä ja muista sen sellaisista. Eikä Naantalinkaan talousasioiden hoito ole ollut muuta Kokoomuksen puolelta muuta kuin puhetta.
 Eikä räsymaton kotiintulonaika erikseen kirjoitettuna raadin mielestä toiminut, vaikka itse siitä pidinkin, kun olen elätellyt toiveita, että keskusta löytäisi paremmin juurensa ja aina joskus muistaisi olla köyhänkin asialla..

Samassa jutussa käsiteltiin Perussuomalaisten ehdokkaiden kuvagalleriatapausta. Hienostelevien klooniporukkaa Kokoomusta oli kuvattu samoin jonkinlaisena vastapainona. Mainosammattilaisten mielestä ideana oli osoittaa, että kokoomuslaiset ovat klooni samasta muotista ja perussuomalaiset taas eivät. Arvioksi taisi jäädä, että kuvakooste oli hellyttävän aito kokoelma, jota pilkkaamalla lyödään lyötyjä. Puolustuskyvytöntä kansaa pilkataan. Taas juttu menee ihan Veikko Vennamon ikivanhojen nuottien mukaisesti: Katsokaa, meitä lyödään.

Mielestäni tässä on kuitenkin mukana sellainen pohjavire, jossa on jotain yhteistä rasististen mielen alojen kanssa. Poikkeavia pilkataan ja ne näyttävät melkeinpä etsintäkuulutetuilta. ”Ne ovat meitä huonompia ja vielä kehtaavat olla ehdokkaina, vaikka pyöräkin yötä ulkona”. Tunnen sympatiaa. Siihen on syynsä: Kyllä tässä on mielensä pahoittanut, kun on menneinä vuosina joutunut rapusyötti-kuvillani kilpailemaan kauniiden ja rohkeiden kanssa vaaleissa. Lyhyesti sanonkin: Ihmisen ulkomuoto on ominaisuus, josta ei saa tehdä pilkkaa. se on sivistymätöntä.

Ps.Otsikko ja sisältö tuntuvat eriparisilta. Ja niin ovatkin, tarkoituksella muistuttamassa, että on elämää vaalien jälkeenkin ja että pitää muistaa myös menneitä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!