Ajopuu Suomi

Porin MTV areenalla keskusteltiin Kreikasta, Fennovoimasta ja opetuksesta. Selväksi tuli, että Suomessakin kristillisiä lukuun ottamatta pidetään Kreikan ulostyöntämistä suurempana riskinä. Saksan vanavedessä ajaudutaan ratkaisuihin. Sixten Korkmanin mielestä ei kuitenkaan ymmärretä.

Kansainvälinen valuuttarahassto IMF on tehnyt arvion, jonka perusteella Kreikka ei suoriudu velkataakastaan. Aalto-yliopiston taloustieteen professorin Sixten Korkmanin mukaan IMF vaatii, että meidän olisi annettava anteeksi tavalla tai toisella osa Kreikan veloista, koska velan takaisinmaksu ei vaikuta uskottavalta.

– Sehän taas ei käy ainakaan Saksalle ja Suomelle ja nähdäkseni kyse on siitä, ettei haluta tunnustaa totuutta, Korkman sanoo.

Raskain mielin tunniustan, että  asioiden ymmärtämisessä Ville Niinistö oli ykkönen, Antti Rinteen sijasta en sano mitään, siksi ette hänkään juuri itään sanonut.

Fennovoiman osalta harmittaa SDP:n linja.
Aikoinaan SDP:n oppositiossa ollessa Vanhasen hallituksessa Kokoomus- Kepu epäpyhä allianssi teki lehmänkaupan: ydinvoiman + yksityistäminen kontra aluepolitiikka risupaketti. Fortumin , ainoa järkevä Loviisan uudistamishanke  hylättiin.
Jan Vapaavuorikin tämän jälkikäteen tunnustaa.
Nyt kuitenkin Fennovoimaa ajetaan vain kasvojen pelastamiseksi. Jos Fortum onnistuu vesivoimahankkeessa Venäjällä, voi tätä lisäjuonnetta jotenkin ymmärtää – Fortumin kannalta ja siihenkin sisältyy maariski enkä voi ymmärtää, miksi demareiden pitää tässä olla tuppisuuna.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!