Aino Liimatainen on poissa

PA240545.JPG

NTY:n jäseneksi vuonna 1955 liittynyt vanhin naisveteraanimme Aino Liimatainen kuoli viime viikolla 88 vuoden ikäisenä. Hänen voimat ehtyivät ja lopulta sammui elämisen halu, kertoo äidistään ja hänen ulkoilustaan huolehtinut Anneli tytär. Rauhallisesti, kuten Ainon tyllin kuului, oli hän siirtynyt ajasta ikuisuuteen Naantalin Vanhainkodissa. 

Naantalissa Aino ja puolisonsa kirvesmies Ilmarin kamsssa asuivat ensin Lappalaistenkadulla ja sitten kaupungin vuokratalossa nykyisen kaupungintalon paikalla, josta pääsivät muuttamaan Presidentinkadun kerrostaloihin Naantalin kaupungin ja maalaiskunnan yhdistymisen jälkeen 1960 luvun puolessa välissä. Sodan jälkeisen Suomen yhteiskunnan ja sosialidemokratian perusta oli heiden rakantamansa.

Liimataiset kuuluivat Naantalin vanahan Työväentalon vakiokalustoon. Aino Liimatainen oli pitkän ikänsä talkootoiminnan suur-urakoitsija. Naisyhdistyksen vapaaehtoistyö, sekä Päivän Nuorten, että elokuvateatteri Kinon tointaan osallistuminen olivat Ainolle elämän tapana. Hän talkoopanoksensa lasketaan - ei päivissä, -ei kuukausissa vaan vuosissa. Hänen laisiaan ei enää ole eikä tule. Kiitollisena kunnioitamme hänen työtään.

Hänen ystävällinen olemuksensa oli läsnä mutta ei esillä. Hän oli huomaavainen ja huumorintajuinen, erityisesti hän näki vähäisemmät. Siksi omassa parikymmentä vuotta nuoremmassa Naantali-kuvassani on aina ollut Liimataisen Aino.

Yhden elämän työnsä Naantalin vanhusten kodinhoidossa tehnyt Aino jaksoi ymmärtää. Muistan hänen käsittämättömän kärsivällisyytensä känkkärankkä tätini hoitajana. Siinä inhimillinen hyvyys ylitti kohtuullisuuden. Ei hyvyys sanoja tarvitse.

Aino Liimatainen siunataan Naantalin kirkossa 28.2.2014 klo 11

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!