Ailahteleva Antti aamutelkkarissa

Antti Rinne ymmärsi Jyrki Kataisen eron.
- Raskaat tehtävä eivät pelota olen tottunut tekemään tarvittaessa työtä kellon ympäri.
- Hallitusohjelman pohjalta hallitus kestää. Talous on muuttunut nopeammin ja siksi muutoksia on tehty, mutta vasta, jos hallituksen työskentely käy parlamentaarisesti mahdottomaksi, pitää uudet vaalit järjestää.

- Vaihtotase on negatiivinen julkinen sektori velkaantuu. Työttömyysasteen alas painaminen olisi keskeisin tehtävä, on keskityttävä ihmisten työhön.
SDP:n asema on muuttunut, kun Vasemmistoliitto on poissa. Paineet oikeudenmukaisuuden puolesta SDP:n harteille.

Mikä on ero Juttaan verrattuna?
- Puhun mieluummin omasta linjastani: SDP:n on kehittävästä voima, joka  torjuu vähäväkisen ihmisen aseman heikentämisen. Jakamaton ihmisarvon, vahva julkinen sektori ja työtä.
Eikö Urpilainen kannata näitä, kysyi haastattelija?
- Tiukempaa edunvalvontaa,  käytännössä vältetään heikommassa asemassa olevien aseman huononnusta, kehysriihen päätökset uusiksi, jotta saadaan talouskasvu käyntiin. Budjetin yhteydessä lapsilisää pitäisi arvioida uudelleen tai aikaansaada kompensaatiota, siis leikkaukset siten, etteivät pientuloiset kärsi.

Oletko pari piirua vasemmalla
- Voi olla että joissakin asioissa.

- Pärjäisin Kokoomuksen uuden puheenjohtajan kanssa nimestä riippumatta.

Talous kasvuun ja työllisyys nousuun ja vähemmän leikkauksia; Merkitseekö se lisä lainanottoa?
- Ei vaan sitä, että valtion omaisuuden myyntirahoja 1,9 miljardista käytettäisiin enemmän kuin 600 miljoonaa. Homekouluja korjattaisiin ja liikenneväyliä rakennettaisiin, kun lainaakin saa halvalla. Sillä olisi merkittävä työllisyysvaikutusta. Kotimainen kysyntä kasvaisi.

SDP linja Fennovoima-asiassa?
- Fortumin pitäisi ottaa keskeisempi rooli.

Poliitikon uralla olette untuvikko?
- Minulla ovat  kyvyt toimia vaikeissa tilanteissa, sen tiedän omasta työstäni  ja olen niin nopea oppimaan, että en epäile.

SDP:n kannatus 15,5 ehtiikö se nousta ennen vaaleja ?

- Selkeällä linjalla, josta pidetään kiinni se saadaan nousemaan yli 18 prosentin.

Uskotteko kolmanteen ehdokkaaseen? - Ei minun uskostani kiinni. Toukokuussa ratkeaa.

Antti Rinne ei ole kovin selkeä puheissaan ja erityisesti huomiota herättää hänen köyhän asialla oleminen ja julkisen sektorin painotus. Ei tunnu tähtäimessä olevan työtätekevät, vaan ne perinteiset sosiaalidemarit, jotka ovat unohtaneet, että työ se ratkaisee eikä hyväntekeväisyys. Ehkä linja on vielä Juttakin selkeämmin tässä suhteessa. Työväenpuolueessa ensimmäisen asia eli työ tulee vasta kolmantena asiana!
Lapsilisäkysymyksen nostaminen oli arvattavaa kansan kuuntelua.  Sen sijaan se, että valtion omaisuutta myydään ja rahat käytetään rakentamiseen, oli vastoin Rinteen pamfletin linjaa, jossa valtion osuutta yrittämisessä lisättäisiin. Miten Fortum saadaan mukaan jäi epäselväksi, vaikka siihen on selkeä Loviisa ratkaisu.

Selkeyden puute ja Jutan haastaminen ei onnistunut. Joko tieto tai rohkeus tai molemmat  puuttuvat?

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!