Aika entinen ei koskaan enää palaa

Ravintolavuokrienkassavirta20102014.JPG

Rantsun yrittäjävetoisia aikoja kaipaaville sanotaan, ettei pienyrittäjiä ole ollut tarjolla. On kuultu, että on vain hyväksi, että Rantsun ovia ei pidetä auki, sillä tuetaan muita rannan yrittäjiä.  Ja kun vielä kerrotaan, että Rantaravintola on kylpylälle tärkeä osa toimintaa. Näillä perusteilla on ehdotettu 15 vuoden vuokrausta, minimi vuokra 60.000 euroa.

Ehdot ovat koventuneet ja näyttää siltä, että kylpylä saa  ehkä 15 vuoden aikana remonttirahat (570.000 euroa?) maksettua. Catella asiantuntijaarvion, joka on salainen, mukaan ehdotettu vuoraa on kuulemma korkea.

Valmistelussa ei ole ollut mikään erityinen kiire, mutta siitä huolimatta kaikilta paitsi Aallon Hanskilta, sd jäi huomaamatta, että rahoja ei ole talousarviossa tarpeeksi tälle vuodelle. Nyt homma kulkee niin, että peruskorjauksesta päätetään valtuustossa ja Kh:n vuokrauspäätös tulee voimaan valtuuston rahojen myöntämisen jälkeen. Into taas kerran ohitti tarkkuuden.

Kylpylä on Naantalin hienoin matkailuyritys ja suurin palvelualan työnantaja. On oikein, että  se on saanut aikoinaan kaupungilta kohtuullisilla ehdoilla kylpyläkiinteistön vuokrattua; omakotitonttien vuorausehdoilla laskettuna yli 200 000 kerrosneliön tontin hinta olisi runsaat 700.000, kun sen markkina- arvo voisi olla jopa kymmenkertainen. Kaupunki on joustanut joka kohdassa, paitsi ei ole antanut katkaista rantaraittia.   

Kylpylä otti mission impossiblen   yrittäessään elvyttää Kaivohuoneen vanhaan loistoon. Se ei onnistunut ja tuskin vika on kylpylässä. Kaupungillekin se huvi maksoi ja nykyisin siellä ollaan sitten uuden konseptin kanssa yritetty löytää uutta nousua. Toivotaan parasta ehdolla, että yötä päivä huutava ilmastointimelu saadaan kuriin. 

Joskus pitäisi varjella toisia tekemästä tyhmyyksiä. Siitä on nytkin kysymys. On vahinko, että kylpylä tuhlaa voimiaan Rantsuun, josta sille on vähäistä hyötyä ehkäpä jotain pientä rahoitusetua.

Tämä voi olla pelkää nostalgiaa, mutta jotenkin asiakkaan kannalta olisi toivonut Rantaravintolaan sellaista toisenlaisen profiilin ravintolaa. Rouva ailaheinosia ei takaisin saada, mutta sellaista pienyrittäjävetoista rentoa kapakka kaivattaisiin. Kilta ja Trappi ovat fiininpään syömiseen, Merisali on aamusta iltaan tavaratalo, Amandis on pikkupurtavan ja Hastala la Pasta on uudenlainen yhden asian liike.
Monipuolisuus olisi kaikkein yrittäjien etu ja ahtaasti huippusesonkiin tähtäävä ei laajenna tarjontaa eikä sesonkia.
Toivottavasti kylpylän johto antaa ravintolan pitäjälle oma-aloitteista tilaa kehittää Naantalin ehkäpä hienoimmalla paikalla olevaa ravintolaa.

Ps. Muistutukseksi liitteenä Ravintolatoimen kaupungille tulevat ja kaupungilta mennet kassavirrat: Tieto on vuoden vanha, kun uudempaa ei tarjota.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!