Aho & Vartiainen Viisasten kerho?

kaksi Besserwisseriä samassa lehdessä on vähän liikaa tavalliselle sossu-tallajalle:

Esko Aho kehuu vuolaasti ja muistelee hyvällä omaa hallituskauttaan 1991-1995 ja sitä valtavaa nousua, joka kuilun pohjalle ajauduttuaan tapahtui unohtaen kokonaan kaikkien aikojen korkeimman työttömyyden, konkurssiennätykset, valtionvelkaantumisen maailmanennätyskiihdytyksen, tuloverojen huippulukemat, menetetyt yrittäjät ja heidän perheidensä kärsimykset sekä Pohjoismaiden kalleimman pankkikriisin hoitokustannukset.

Nokian nousu - hän sentään tunnustaa - vähän auttoi, mutta veropohjan laajennus ja 25 prosentin yhteisöverot olivat ihmemoottoreita taas unohtaen kahdet devalvaatio-kellutusoperaatiot, joihin hallitus ajautui mielettömän kovan markan politiikan seurauksena.

Saipa Aho myöhemmin yhteiskuntasuhteiden johtajana katkaistua Nokiankin nousun.
Mutta annetaan tunnustusta: Ahon Kepu teki Suomen EU-jäsenyyden onnistumisessa merkittävän työn, isänmaallisen sellaisen.

Ahon hallitus loi verojärjestelmän, joka on luonut Suomen eriarvoisuuskehityksen perusteet. Yritysverotus merkillisine verottomine osinkotuloineen on tehnyt rikkaista entistä rikkaampia ja tuloerot erityisesti kaikkein korkeimpien tulojen kohdalla ovat revenneet.

Markkina fundamentalisti Juhanna Vartiainen on julkisuusriippuvuudessaan valmis kaikenlaisiin tyhmyyksiin mielyttääkseen julkaisijoita ja saadakseen otsikoita.

Sosialidemokratiaa, jota hän haukkuu, en tunnista aatteekseni. Se johtunee siitä, että Vartiainen pintailmiötä pilkkaamalla ei ole tainnut koskaan ymmärtänyt sosialidemokratian todellista sisältöä. Sen sijaan hän yrittää hukuttaa toisarvoisilla perusteilla kestävän aatteen, joka lähtee ihmisen vapauttamisesta inhimillisemmän talouspolitiikan tekijäksi sosiaalisemman solidaarisuuden hengessä.

Kuten Vartiainen hyvin tietää, ovat sosialidemokratit olleet ja ovat sellaisen politiikan kannattaja, jossa taloudellinen kasvu ja hyvinvoinnin edellyttämä verottaminen uudelleenjakamisen tarkoitukseen toimivat hyvässä yhteisymmärryksessä.

Markkinaliberalismi on mennyt liian pitkälle ja nyt käännettä tarvitaan talousvapauksien rajoittamiseksi ihan itsensä markkinatalouden pelastamiseksi.

Mutta on meillä toivoakin

Lue kirjoituksia palstalta juttu Harakan kirjasta.
TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!