Ahneus ja Antin ajattelemattomuus

RinnejaTerho20180504.jpg

Tämän hullunkurisen hallituksen liimana on oma ahneus ja Rinteen ajattelemattomuus.

Antti Rinteen vappujäynä  100 euroa kaikille pieneläkeläisille ei ole puolueen päättämä linjaus - ei ainakaan sen yksinkertaisimman tulkinnan mukaisesti.
Linja ei myöskään ole SDP:n eläkelinjan mukainen, joka on perustunut ansiosidonnaiseen eläkkeeseen, palvelujen hyvään tasoon ja yleiseen sosiaaliturvaan, josta on huolella valmistuva esitys tulossa.
Mutta se siitä ja kenttä on tottunut puimaan nyrkkiä taskussa.
Pahinta tässä oli se, että lommollaan olevat hallituspuolueet saivat Antti Rinteen ajatelmattomuudesta tuulensuojaa hallituksen sisäisille vaikeuksille ja ulos asti loistavalla vallan ym. maken ahneudelle.
Hallituksen koossapitämisen pakko estää ongelmien ratkaisua; sote ei valmistu ja EU vaatii lisää panostuksia ja sitoutumista.

Ylen kirjeenvaihtajan Petri Raivion analyysi kertoo EU:n budjettiasetelmasta seuraavaa:

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) asettui tänään torstaina Sipilän kannalle budjettiasiassa. Hän kertoi Twitterissä olevansa tyytyväinen esitykseen, vaikka kokonaistaso onkin toivottua korkeampi.
Helmikuussa Orpo oli sanonut pitävänsä epä-älyllisenä ajatusta siitä, että budjetti voisi pienentyä samalla kun unioni käyttää rahaa uusiin tehtäviin kuten puolustusyhteistyöhön tai maahanmuuton hallintaan.
Ei ole yllättävää, että matalan kannatuksen vaivaama siniset pyrkii tekemään avauksia EU-kriittisten äänestäjien suuntaan vetämällä muita puolueita tiukempaa linjaa.
Kun samat ministerit olivat vielä Timo Soinin johtamien perussuomalaisten riveissä, ministeristö vaikutti löytävän helpommin yhteisen sävelen kokoomuksen ja keskustan kanssa.
Rahoituskehyksestä ja parlamentin paikkajaosta käytävälla sanailulla on lopulta suhteellisen vähän merkitystä: Suomen nykyhallitus ei luultavasti ehdi käydä kehysneuvotteluita loppuun saakka, ja paikkajako on Sipilän sanoin koiraveron kokoinen asia.
Mutta edessä on isoja ratkaisuja, joiden kohdalla nähdään, miten pitkälle siniset ovat valmiita ajamaan EU-kriittistä linjaansa. Yhteisestä turvapaikkapolitiikasta yritetään saada ratkaisua aikaan jo kesäkuussa. Myös euroalueen uudistusten pitäisi edetä lähikuukausina.

Ja arvatkaa, mitä nyt pelkään: Mitä Rinne tähän töräyttää!
Tämä taitaa olla sitä nykypäivän yli puoluerajojen menevää solidaarisuutta: Kunna hallitus on pitänyt huolen SDP:n kannatuksen kasvusta, niin nyt pitää vastavuoroisesti SDP:n auttaa hallitusta.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!