Aamu vai ilta Rusko

Turun seudun kunnat kokoontuivat toiseen kertaan kevään aikakana pohdiskelemaan kuntarakenne- ja sotekuvioita. Ruskolaiset olivat taas isäntinä , kiitos siitä. Kunnista oli edustaja vaihtelevasti. Tunnelma oli kesäisen hikinen. Ruskon kunnanjohtaja Arto Oikarista oli kuultu Eduskunnan hallintovaliokunnassa ja siitä saatiin raportti. Nichts Neues.
Ari Korhonen selvitteli Orpon työryhmän tuloksia ja erityisesti Kaarinan ja Raision erityisasemaa 20.000-50.000 asukkaan kaupunkina  ja sitä erikoisuutta , että alue jossa on enemmän kuin yksi tällainen tulisi selvitysten jälkeen mottaa erityskäsittelyyn. Tästä aiheesta puhetta piisaa ihan syystä.
perustuslakiasia ei ongelma oli esillä. Perustuslakivaliokunta  käsittelee asiaa ja sen asema ei ole kehuttava. Kovat paineet hallituskoalition suunnalta ja todella surkeat lainsäädäntöpaperit ovat huono yhdistelmä. Nyt otetaan valinkunnan jäsenistä mitta.
On tämä hallitus ja erityisesti sen jääräpäisyys käsittämätöntä. Miksi ei vieläkään hyväksytä oppositiota asian valmisteluun. Se kasvojen menetys on pientä totaali pannukakkuun verrattuna.

Ps . Pieni uutinen:
Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen erityisavustajana aloittaa VTM, MA Antton Rönnholm. Rönnholm työskentelee tällä hetkellä konsulttiyrittäjänä. Rönnholm on työskennellyt aiemmin muun muassa EU-asiantuntijana Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin toimistossa, tutkijana Centre for European Policy Studies – tutkimuslaitoksessa, MEP Mitro Repon erityisavustajana sekä Suomen Lakimiesliiton vs. viestintäpäällikkönä. Rönnholm aloittaa tehtävässä 1.7.2013.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!