17.12. Nesteen merkkipäivä

NestebioNaantali20141216.JPG

Vuoonn 1954 Eduskunta päätti öljynjalastomon rakentamisesta monien mutkien jälkeen. Kirjoituksia palstalla on asiaa muisteltu. Poliittisesta pelistä oli kysymys. Tiedetään mm:ssa, että 

Maalaisliiton asenne oli, kuten alussa todettiin, horjuva. Maalaisliiton sisällä oli johtajakamppailua, Kekkos-vastaisuuttakin. Sosialismipeikko eli suomalaisen talonpojan tuvassa. Tämän kammon karkottamisessa oli Rainer von Fieandtilla, Yhdyspankin pääjohtajan, ruotsinkielisen pääoman nokkamiehen hankkeeseen myönteisellä asenteella merkittävä vaikutus. Mm:ssa Veikko Vennamon vakuuttui, että Fieandin tukemassa hankkeessa on kyse valtion hyvästä äfääristä, eikä sosialismin salajuonesta.
Vennamo ei onneksi tiennyt, että ruotsinkielisten kapitalistien joukossa oli niitäkin, joiden mielestä: "Fieandt ei ole ainoastaan suomenmieleinen, hän on sosialisti"

Tänään oli vähän pienempi, mutta positiivien uutinen, joka näkyy oheisessa TS:n verkkolehden kopiossa. Toivotaan, että jotain positiivista saisimme  pelottavien Venäjän taloutta koskevien uutisten vastapainoksi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!