12-12-12-12 ja eilinen Virkkunen

VirkkunenTurussaA20121211.jpg

12-12-12-12

Tämä juttu julkaistaan tällä hetkellä, jolloin solmitaan ennätys määrä avioliittoja ja tehdään muutakin merkittävää niiden toimesta, jotka uskovat numerojen magiaan.
Koiranleuan vastakysymys kuuluu.  Koska sitten erotaan: 13-13-13-13. Onneksi meillä ei ole 13. kuukautta kalenterissa, vaikka palkoissa jossakin sellainenkin ihme on meillä ollut vanhaan lomaltapaluurahaan aikoihin. Innovaatiosta tuli antiikkia, kuten tiedämme.

Ministeri Henna Virkkunen piti kuntakokoukselle esitelmän Kuntarakenne ja kaupunkiseudut. Hän julisti olevansa alueemme ihailija ja kertoi seuraavansa tällä tapahtuvaa kehitystä innokkaasti ja valoi vahvaa usko siihen, että kuntarakenneuudistus  ja erityisesti valtion asettaman selvitysmiehen välityksellä urkenisi täälläkin ihmeitä tuova Suur-Turku.

Metropolimalliin hän ei uskonut eikä edes maininnut sitä, että se kuulu kalupakkiin hallituksen tekemän päätöksen mukaisesti.  Valaehtoisena todistajan hänelle napsahtaisi syyte väärästä valasta  eli todistaja ei noudattanut ohjetta kertoa kaikkea ”mitään siitä salaamatta”. Syykin tiedetään.  Se on ollut demareiden lisäys ja sitä on ehdottanut alueellamme kaupunginjohtaja  Ari Korhonen,sd  ja sille on antanut tukea sd-valtuustoryhmä Turussa.
Me emme Naantalissa  ole asiaan ottaneet kantaa muuta kuin toteamalla tuon olevan paremman kuin Suur-Turun
Mutta metropolimallille  on aikaisemmin tullut tukea myös esimerkiksi Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa, jota on näilläkin sivuilla lainattu.

Ministeri perusteli taloudellisesti kuntaliitoksia sillä, että demografia ja muut uhat ovat nostamassa kuntien kustannuksia 40 miljardista viidellä miljardilla ja että se merkitsisi nykysysteemillä toimittaessa jopa 7 prosenttiyksikön nousua kuntaverossa. se, että miten kuntarakenne tähän vaikutta, jäi selvittämättä siksi, että siitä ei ole tietoa eikä varsinkaan näyttöä..  Tämä ja muutama muu rivien väliin sujautettu uhkaus ymmärrettiin kyllä, mutta arvaan, että ne pikemmin nostavat kuin laskevat vastarintaa. Muutama lisävierailu ja tämäkin harjoitus tuo pelkää haittaa niin kunnille kuin julkiselle taloudelle.

Aiheesta on otsikolla Etsii etsii, vaan ei soisi löytävänsä kirjoitus. Lue tästä

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!