Puolueidenkannatus20150129.JPG

Yle gallupin otos on suuri ja osumatarkkuus on +/- 1,5 prosenttia. Joten tammikuun aikana demarit ovat tasoissa Kokoomuksen kanssa. Ei tässä vielä mitään Band Wagon (bändivaunu) ilmiötä ole tiedossa, mutta ehkä junassa olevat siellä pysyvät. Murheemme on ollut vakikannattajien kato.

Nuoret hakevat Ylen haastatteleman politiikan tutkija Erkka Railo mukaan parasta tarjousta eivätkä ole enää sidoksissa kodin perintöön. Puoluejohtaja on tärkeä valinnalle ja Suomessa ylipäätänsä henkilöillä on muita maita suurempi merkitys. Haastattelun lopuksi hän heittää arvion:

Kun vaaleihin on vajaat sata päivää (81) aikaa, Railo ennakoi vaalikeskustelujen pyörivät tiukasti Suomen talouden ympärillä.

– Perussuomalaiset yrittävät edelleenkin käyttää Kreikka-korttia. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa havaittiin, että heillä on uskottavuutta Euroopan Unionia vastustavana puolueena. Uskon, että yleinen talouspoliittinen tilanne tulee kuitenkin hallitsemaan vaalikeskusteluja. Esimerkiksi kokoomus vastustaa kasvurahastoja kun taas keskusta ja SDP uskovat enemmän kasvurahastoihin ja valtionohjaukseen. Tässä keskustelussa perussuomalaiset eivät pääse profiloitumaan, heillä ei ole talouspoliittista uskottavuutta, jota tilanne kaipaisi.

Politiikan tutkijan talouspolitiikan sisältö esimerkin valossa näyttä kyllä kapoiselta, vaikka muutoin voisinkin nähdä, että selvää lähentymistä on Keskustan ja SDP:n välillä olemassa. Jotenkin tuntui siltä, että Timo Soini väistää kysymyksiä heitoilla: ” kyllä minulla on varaa maksaa veroja”.
Alex Stubbin Asia 1, 2 ja 3 tai A,B ja C  alkaa tuntua ontolta.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!